Goztepe pobijedio u gostima: Briljirao Jahović, cijeli meč i asistenciju upisao i Bureković
Sjajan meč odigrao je na poziciji lijevog bočnog i potencijalni reprezentativac Dženan Bureković. Foto:Goztepe

Turska Super liga, 33.kolo

Goztepe pobijedio u gostima: Briljirao Jahović, cijeli meč i asistenciju upisao i Bureković

D. Kurbegović

Ovog vikenda na programu su mečevi 33.kola turske Superlige, a prvi današnji meč odigrali su Hatayaspor i Göztepe. Na kraju u sjajnom meču pobijedila je gostujuća ekipa rezultatom 2:3.

Dobro je poznato da za Göztepe nastupaju dvojica bh. internacionalaca Marko Mihojević i Dženan Bureković, ali i makedonski internacionalac i bivši igrač Sarajeva i Veleža, napadač Adis Jahović.

U protokolu za današnju utakmicu zbog povrede nije bilo Marka Mihojevića, dok su svoje mjesto u početnoj postavi zauzeli Adis Jahović i Dženan Bureković. Göztepe je nakon prvog poluvremena vodio 0:2, a oba gola je postigao sjajni Jahović. U nastavku meča domaćin preko Traorea smanjuje na 1:2, da bi svoj treći gol  na asistenciju Dženana Burekovića, Jahović postigao u 78.minuti za 1:3. Do kraja utakmice Hatayaspor je preko Dioufa u finišu meča uspjela postići još jedan gol, te je meč okončan pobjedom gostiju 2:3.

Bureković je sjajno odigrao cijeli meč na poziciji lijevog bočnog, dok je Jahović nakon maestralne partije danas zamijenjen u 83. minuti. Nakon nepotpunog 33. kola ekipa Göztepea trenutno je na devetoj poziciji s 46 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi