NK Čelik naplatio transfer solidarnosti za Dženana Burekovića i smanjio dug prema UIO
Bureković trenutno igra za turski Goztepe

Drugi iznos rate očekuje se u septembru

NK Čelik naplatio transfer solidarnosti za Dženana Burekovića i smanjio dug prema UIO

Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik iz dana u dan radi na rješavanju mnogih problema, te stabilizaciji kluba. Dug je period oporavka, ali cilj je jasan i svi navijači Čelika se nadaju da će se istrajati da u narednim godinama klub s Bilinog polja bude onakav kakvog žele svi Zeničani.

Uprava kluba svakodnevno radi na riješavanju mnogih stvari, a danas su na svojoj stranici objavili da su smanjili dug prema UIO, zato što su uspjeli da naplate transfer solidarnosti od igrača Dženana Burekovića, koji trenutno igra u turskom Göztepeu.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Nogometni klub Čelik Zenica obavještava javnost da je menadžment kluba napornim radom uspio naplatiti transfer solidarnosti za našeg nekadašnjeg igrača Bureković Dženana. Naplaćena je prva rata u iznosu od 4.642,77€, a isti iznos druge rate može se očekivati u septembru.Novac od transfera je prebačen na glavni račun kluba, čime je, po automatizmu, smanjen dug prema Upravi za indirektno oporezivanje za navedeni iznos. U protekla dva mjeseca sa naplaćenim trening naknadama i transferom solidarnosti, te kroz online učlanjivanje smanjen je blokirani iznos duga prema Upravi za indirektno oporezivanje za cca 50.000 KM.
Ovo je samo mali pokazatelj da zajedničkim radom svi zajedno doprinosimo ozdravljenju kluba. Rukovodstvo i menadžment kluba su još jednom pokazali da će se ovaj klub boriti za sve ono što mu pripada, a što je u prošlosti završavalo u talovima raznoraznih menadžera. Dženanu želimo puno sreće u nastavku karijere, a mi našu borbu nastavljamo dalje", kažu iz NK Čelik.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Sezona u Kantonalnoj ligi ZDK nastavlja se krajem mjeseca, a očekuje se da Zeničani bez problema osiguraju prvo mjesto i ulazak u viši rang.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Pozdrav za Robijase od Manijaka... Robijo samo jako i Saburaa... Ako Bogda vratit ce se Celik gdje i pripada....
10 0
redbull
I dodje jedan fudo i osporava rad ovih momaka u klubu, strasno!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti