Gračanica i Bihać iznad svih, Gabela ponovo tužna

Dva stadiona ispunjena

Gračanica i Bihać iznad svih, Gabela ponovo tužna

Midhat Šljivak

Posjeta na stadionima u 21. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine ponovo je bila izuzetno slaba.

Dvije utakmice u kojima su igrali kandidati za ulazak u Premijer ligu BiH Bratstvo, Sloboda i Jednistvo, očekivano su privukla najviše pažnje, te je većina navijača u Prvoj ligi bila na stadionima u Gračanici u Bihaću.

Prema zvaničnim podacima, utakmice drugog razreda bh. fudbala pratilo je 5.800 ljudi, a očekivano je najveća posjeta zabilježena u derbiju kola između Bratstva i Slobode u Gračanici. Na ovom susretu se okupilo 3.000 gledatelja, dok je susret Jedinstva i Radničkog u Bihaću pratilo 2.000 gledatelja.

Ostali susreti nisu privukli puno pažnje. Ponovo je najmanja posjeta zabilježena u Gabeli, gdje je susretu GOŠK-a i Mladosti prisustvovalo jedva 50 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posjeta po stadionima:

Branitelj - Čapljina 150
Orašje - Iskra 150
Rudar - Gradina 300
Podgrmeč - Igman 150
GOŠK - Mladost 50
Bratstvo - Sloboda 3.000
Jedinstvo - Radnički 2.000

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.