Gracić: Velež je veliki klub, vjerujem da će se izvući

Predsjednik Olimpica nakon incidenta

Gracić: Velež je veliki klub, vjerujem da će se izvući

Velež je u okviru 9. kola Premijer lige BiH u Vrapčićima poražen od Olimpica rezultatom 2:1, a poslije utakmice domaći navijači su priredili neugodne scene. 

Navijači su službenim licima i igračima obje momčadi blokirali izlaz iz klupskih prostorija, te fizički nasrnuli na Nijaza Gracića. Sve je to rezultiralo neopozivom ostavkom članova Upravnog odbora.  

Predsjednik sarajevskog kluba u izjavi za SportSport.ba nije želio mnogo komentarisati incident, a Veležu je poželio izlazak iz krize u kojoj se nalazi.

"Velež je veliki klub i nadam se da će se izvući iz krize. Žalim zbog ostavke ove mlade Uprave Veleža", istakao je Gracić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravni odbor Veleža je prethodno uputio Graciću javno izvinjenje i iskazao veliko žaljenje zbog nemilih scena koje su se dešavale za vrijeme i nakon utakmice protiv Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.