Varešanović: Neće biti lako, Veležu je ovo zadnji voz

Trener Olimpica uoči gostovanja u Mostaru

Varešanović: Neće biti lako, Veležu je ovo zadnji voz

Olimpic predvođen trenerom Mirzom Varešanovićem u subotu će pokušati iskoristiti rezultatsku krizu Veleža i vratiti se iz Mostara sa punim plijenom. 

Iako se mostarski klub nalazi na samom dnu premijerligaške tabele, trener Varešanović ističe da neće podcijeniti Velež i svjestan je da se pred njegovim timom nalazi težak zadatak. 

"Mi ćemo dati sve od sebe i cilj nam je pobijediti u ovoj utakmici. Velež je u teškoj situaciji i ovo im je zadnji voz, tako da ne očekujem laganu utakmicu i samo uz maksimalan angažman možemo se nadati dobrom rezultatu", kazao je Varešanović za SportSport.ba, te dodao: 

"U takvoj smo situaciji da moramo gledati samo sebe. Ni mi nismo najbolje otvorili sezonu i u svaku utakmicu moramo ući ozbiljno", zaključio je na kraju trener Olimpica. 

Optimizam uoči utakmice sa Veležom nije krio napadač Emir Hadžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće teško, ali očekujem pobjedu. Mislim da mi u ovom trenutku imamo jednu od najkvalitetnijih ekipa u ligi i to ćemo pokazati. Bez obzira na sve, Velež nećemo i ne smijemo podcijeniti i samo uz ozbiljan pristup možemo slaviti. Velež ne zaslužuje da bude u ovakvoj situaciji."  

Na kraju dodajmo da iskusni defanzivac Bojan Regoje zbog kartona neće moći nastupiti za Olimpic protiv Veleža. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.