Olimpic ponovo poražen od Željezničara

Varešanović: Primili smo gol na mangupluk Željinih igrača

Trener Olimpica Mirza Varešanović nije bio zadovoljan nakon minimalnog poraza od Željezničara (1:0).

"Nažalost po nas, tradicija se nastavlja. Olimpic ni ove godine nije uspio pobijediti Željezničar. Mislim da smo ovoga puta bili najbliži tome, jer je Željo stvarno bio u krizi. Primili smo gol ni iz čega, žargonski rečeno na mangupluk Željinih igrača. Dominirali smo u drugih 45 minuta, ali opet je naš problem bio realizacija. Želji želim čestitati i poželjeti puno sreće u narednom periodu", rekao je trener Olimpica, koji za sada ima devet osvojenih bodova nakon osam kola.

"Nisam zadovoljan bodovnim saldom. Imali smo cilj da osvojimo više bodova, a nismo u tome uspjeli. Imamo taj problem što nikada nismo domaćini, pa tako ni na Koševu. Puno lakše nam je igrati na strani. Mislim da smo danas zaslužili bar bod, ali eto, nismo uspjeli", dodao je Varešanović.

Olimpic se muči s realizacijom, a Varešanović je priznao da ni sam ne zna šta da uradi po tom pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Morat ćemo nešto izmisliti da bi počeli da dajemo golove. Stvaramo šanse, ali ne zabijamo. Doveli smo dva iskusna napadača jer smo i prošle sezone imali problema s realizacijom. Sad za sad nisu proradili, pa ćemo vidjeti šta će biti dalje", zaključio je trener FK Olimpic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.