Građani savladani na Etihadu, Basel se časno oprostio od Lige prvaka

Manchester City uprkos porazu ide u četvrtfinale

Građani savladani na Etihadu, Basel se časno oprostio od Lige prvaka

Manchester City je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka savladao Basel sa 4:0, pa je već praktično osigurao narednu fazu takmičenja. Ipak, morala se odratiti "formalnost" i odigrati revanš na Etihadu. Basel je na kraju slavio sa 2:1, te se na taj način časno oprostio od Lige prvaka.

Pep Guardiola je za ovaj susret promiješao karte, pa se tako u startnih 11 našao i 17-godišnji veznjak Phil Foden, ali su Građani ipak prvi stigli do vodstva.

Igrala se 8. minuta kada je Silva odlično uposlio Gabriela Jesusa koji postiže svoj prvi gol u dresu Građana još od novembra prošle godine. Domaći su nakon ovog gola imali još nekoliko izglednih prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Međutim, Basel dosta brzo dolazi do izjednačenja. Riveros je u 17. minuti odlično proigrao Mohameda Elyounoussija koji rutinski pogađa za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena su prijetili i jedni i drugi, ali se rezultat nije mijenjao pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto mirniju igru, pa nije bilo većih prilika sve do 71. minute kada Michael Lang koristi odlično dodavanje Elyounoussija i vara Claudija Brava za vodstvo Basela od 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester je mogao do poravnanja u 80. minuti, ali je golman Basela lagano odbranio pokušaj Brahima Diaza iz izgledne pozicije, pa je Basel na kraju slavio pobjedu. Ipak, zahvaljujući visokoj pobjedi iz prvog susreta putnik u četvrtfinale Lige prvak je Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi