Guardiola: Nismo nivo Barcelone

Menadžer Cityja priznaje

Guardiola: Nismo nivo Barcelone

E. Škorić

Koliko god Manchester City ove sezone bio dobar, Pep Guardiola ne da da se njegov klub stavlja u isti koš s bivšim klubom Barcelonom.

Guardiolin City praktično je osvojio naslov prvaka Engleske, čeka se još zvanična potvrda, osvojio je i trofej Liga kupa, a igrat će i četvrtfinale Lige prvaka jer je deklasirao Basel s 4:0 u prvom meču osmine finala.

"Nismo na istom nivou kao Barcelona. Pošto su veoma različiti igrači, ovi igrači nemaju toliko iskustva i trofeja, a Barca je dominirala u posljednjoj deceniji s različitim trenerima i igračima. Mi smo tek osvojili naš prvi trofej. Moramo biti tu gdje jesmo duži niz godina da bismo se uporedili s Barcom", otvoreno kaže Guardiola pred sutrašnji revanš protiv Basela na Etihadu.

"Iako smo slavili s 4:0 u gostima, moramo da ostanemo fokusirani na meč protiuv Basela i to je ono što je sada važno. U Ligi prvaka su mečevi uvijek posebni. Znate da se u nogometu sve može dogoditi, morate biti oprezni. Oni mogu zabiti brza dva gola, pa onda...", oprezan je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veznjak Cityja Ilkay Gundogan je također govorio na presici i kazao je da "još nismo nivo Barce, Reala ili Bayerna, ali trudimo se to da budemo", zaključio je Nijemac.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti