Građani u formi: Džeko i Negredo rešetali mreže bez Aguera
Džeko postiže gol

Džeko i Negredo dominirali

Građani u formi: Džeko i Negredo rešetali mreže bez Aguera

Midhat Šljivak

Fantastičan učinak su u posljednjih mjesec dana imali napadači Manchester Cityja Edin Džeko i Alvaro Negredo.

Od povrede prvog napadača tima Sergia Aguera u susretu protiv Arsenala 14. decembra 2013. godine, Građani su odigrali osam utakmica. Šest su dobili uz dva neriješena meča, uz 22 postignuta gola.

Polovicu, odnosno 11 golova je postigao fantastični napadački duo Cityja, Edin Džeko - Alvaro Negredo, kojima je menadžer Cityja Manuel Pellegrini poklonio potpuno povjerenje i pažnju u proteklih mjesec dana. U šest utakmica su zajedno bili na terenu, te su obojica maksimalno iskoristili odsustvo argentinskog velemajstora Sergia Agura.

Edin Džeko je odigrao svih osam utakmica bez Aguera. Naš reprezentativac je u pet utakmica odigrao kompletnih 90 minuta, u dvije je zamijenjen, dok je u jednoj ušao kao zamjena za Negreda. Ukupno je Dijamant odigrao 573 minuta, a minutažu je iskoristio da postigne pet golova, te da u dva navrata asistira, oba puta za partnera u napadu Negreda. Naš reprezentativac u prosjeku postiže gol svakih 114 minuta.

Španski napadač Alvaro Negredo ima za nijansu bolju statistiku od Džeke. Odigrao je sedam utakmica, od čega je u samo dvije na terenu proveo svih 90 minuta. Ukupno je Negredo odigrao 505 minuta, a postigao je šest golova, te je imao jednu asistenciju. Fantastični Španac daje gol u prosjeku svake 84 minute.

Manuel Pellegrini je u decembru ostao bez Aguera, koji bi uskoro trebao da se vrati na teren. Ipak, dvojac Džeko - Negredo je u prethodnim utakmicama pokazao kako se na njih može računati, te da izostanak sjajnog Argentinca ne predstavlja nikakav problem. 

Građani su igrali veoma lepršavo, a igrom su potpuno razbijali svoje protivnike. Džeko i Negredo su imali zadatak da rešetaju protivničke mreže, a to im je itekako uspjelo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.