Pep Guardiola iskeširao 50,2 miliona eura za novog veznjaka

Stiže Fred

Pep Guardiola iskeširao 50,2 miliona eura za novog veznjaka

E. Škorić

Manchester City je navodno dogovorio dolazak brazilskog veznjaka iz Šahtara.

Iako City igra fantastično i pred novom je titulom u Engleksoj, Pep Guardiola ništa ne prepušta slučaju i u svoj tim dovodi 24-godišnjeg veznjaka Freda, čime nagovještava žestoku borbu za trofeje i u novoj sezoni, u kojoj bi trebao da ostane na klupi Građana.

Navodno će Građani ukrajinskom timu isplatiti 50,2 miliona eura za nogometaša koji bi na ljeto trebao da dođe na Etihad, a ključan u transferu bio je bivši igrač Arsenala Gilberto Silva.

Guardiola obožava brazilske veznjake, a Fred stiže da malo oslobodi Kevina de Bruynea, koji se nedavno povrijedio baš zbog toga što nema pravu zamjenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac je u Šahtaru odigrao 16 mečeva u tekućoj sezoni, zabio je dva gola i dva je namjestio.

Obzirom da ima ugovor do ljeta 2023. godine, Šahtar će dobro profitirati njegovom prodajom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi