Gradina i Tuzla City počeli saradnju: "Možda se baš ovdje krije novi Edin Džeko ili Miralem Pjanić"

Velika pomoć za klub iz Srebrenika

Gradina i Tuzla City počeli saradnju: "Možda se baš ovdje krije novi Edin Džeko ili Miralem Pjanić"

E. Čaušević

U Srebreniku danas Gradina i Tuzla City igraju prijateljsku utakmicu, a prije samog početka ozvaničena je saradnja između ova dva kluba.

U prisustvu predstavnika oba plava kluba te predstavnika Grada Srebrenika upriličena je press konferencija kao i svečanost za dan koji bi trebao predstavljati veliki preokret i povratak na staze stare slave.

Saradnja Gradine i Tuzla Cityja se ostvaruje u svim sportskim segmentima. Na igrače Gradine sva ekskluzivna prava će imati Tuzla City, a ovaj tim će u klub iz Srebrenika slati neke igrače na posudbu.

Tuzla City je dao i novčanu pomoć od 100.000 KM godišnje, a novac će biti podijeljen u dvije rate po 50.000 KM.

Poseban akcenat biti će stavljen na potpunu reorganizaciju omladinske škole i najbolje uslove najmlađim fudbalerima plavih, kao i jasan cilj povratka u prvoligaško društvo.

"Ovo je za nas historijski dan, jer od danas pišemo jednu novu historiju. Zahvaljujem se na ovom potezu svima koji su nešto učillnili na ovom planu. Veliko hvala gospodinu Husiću", rekao je direktor Gradine, Ibro Ibrić.

Prvi čovjek Tuzla Cityja, Azmir Husić, poručio je da mu je veliko zadovoljstvo što su postigli dogovor sa Gradinom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da mogu da pričam o boljim danima sportu kada je riječ o Gradini. Veliko nam je zadovoljstvo zbog ove saradnje jer je Gradina zaista veliki kolektiv. Nakon tri mjeseca pregovora prije 15tak dana smo došli do potpunog dogovora. Ovim sporazumom možemo reći da imamo zajednički cilj, a to je plasman u Prvu ligu FBiH. Poduzet ćemo sve da to i ispunimo. Našim dolaskom nastojat ćemo sa se razvija i omladinski pogon na ispravan način, te da omogućimo svima besplatan trenažni proces. Svi treneri koji nemaju licence biti će poslani na obuku kako bi stekli iste. Možda se baš ovdje krije novi Edin Džeko ili Miralem Pjanić. Ono što sasvim sigurno mogu reći je to da je Gradina od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH", rekao je Husić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI7
Samo je htjeo dobro za FK Slobodu, ali nisu mu dali. Za koju godinu Tuzla City će biti u vrhu BH fudbala a Sloboda na dnu tabele.
15 3
Stanley
Azmir gospodin. Sloboda je zlo i rak rana Tuzle. Ugasiti komunjare
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi