Gradina iz Srebrenika na bod od u Premijer ligi

Prvaci Prve lige FBiH

Gradina iz Srebrenika na bod od u Premijer ligi

Edmir Škorić

Nogometaši Gradine iz Srebrenika tri kola prije kraja šampionata skoro pa sigurno izborili su plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Gradini su danas upisana tri boda protiv Omladinca iz Mionice, koji je odavno istupio iz lige. Momčad iz Srebrenika sada ima devet bodova više od komšija iz Gračanice, te Viteza koji su u međusobnom duelu podijelili bodove (1:1).

 

Budućnost je u Banovićima s 3:0 deklasirao kakanjski Rudar u zeleno-crnom okršaju, dok je važna tri boda upisalo Goražde protiv Branitelja (4:2). Čapljina je u dosta neizvjesnoj utakmici, rezultatom 3:2, savladala Iskru.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

U Cazinu je Krajina s 2:0 savladala FAMOS-SAŠK Napredak, dok je Krajišnik jedini slavio kao gost. Kladušani su u Orašju slavili s 4:1 i tako popularne Labudove sa Save doveli na rub ispadanja u niži rang. Golova nije bilo u Vogošći između posljednjeplasiranog UNIS-a i bihaćkog Jedinstva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.