Gradina u Gračanici slavi ulazak  u Premijer ligu?

Prva liga FBiH, 28. kolo

Gradina u Gračanici slavi ulazak u Premijer ligu?

Edmir Škorić

Kako je u srijedu okončano prvenstvo u Premijer ligi BiH, nogometnu javnost u našoj zemlji više će zanimati dešavanja u Prvim ligama.

U prvoj ligi FBiH, izvjesno je, u Premijer ligu ulazi Gradina iz Srebrenika, koja će tako nadoknaditi ispadanje Slobode iz Tuzle, pa će Tuzlansko kanton ponovo imati svoja dva predstavnika (Zvijezda iz Gradačca).

 

Gradina, naime, tri kola prije kraja ima devet bodova i bod joj je dovoljan da matematički osigura povratak u društvo najboljih. Upravo u ovom kolu, 28. po redu, gostuju u Gračanici kod drugoplasiranog Bratstva.

 

Kako se radi o susjednim općinama, očito je da će na stadionu u Gračanici biti veliki broj simpatizera Gradine, koji se nadaju velikoj proslavi već u susbotu od 19 sati, kad bi se sve trebalo znati. Svojevremeno su dres kluba iz Srebrenika nosili Vedin Musić, Omer Joldić, Nedžad Bajrović, Samir Bekrić...

 

Trećeplasirani Vitez u goste će Branitelji, Rudar u Kaknju dočekuje Čapljinu, a Iskra u Bugojnu otpisani UNIS iz Vogošće. Orašje ima teško gostovanje u Bihaću kod Jedinstva, a Famos-SAŠK Napredak ugošćuje Goražde.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Krajiški derbi igra se u Velikoj Kladuši, gdje će snage odmjeriti Krajšnik i cazinska Krajina.  Svi susreti igraju se u subotu s početkom u 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti