Pomoćne sudije se nisu proslavile

Gradina u javnost izašla sa snimcima i osudila kriminalno suđenje

Edmir Škorić

Na utakmici 29. kola Druge lige FBiH - Sjever Dinamo je u Orašju s 2:0 pobijedio Gradinu, a gosti iz Srebrenika izašli su u javnost revoltirani, kako navode, očajnim suđenjem pomoćnog sudije Jurgaja Kovčića.

Opet su na udaru sudije, preciznije pomoćni sudija današnjeg duela u Orašju Juraj Kovčić iz Odžaka, koji je imao nekoliko skandaloznih odluka, uglavnom nije dozvoljavao gostima da zaprijete, pošto je dizao zastavicu i onda kada stvarno nije bilo potrebe.

"Katastrofalno suđenje dva pomoćnika Juraja Kovčića i Adela Muminovića koji su imali zadatak da ostave Dinamo u ligi. U prilogu dva isječka kriminalnog suđenja od strane Juraja Kovčića danas. Gradina se zahvaljuje glavnom sudiji Harambašić Hamzi iz Tuzle koji je bio primjer perspektivnog sudije i onog koji ne podliježe pritisku. Pomoćnik Kovčić mu je u više navrata signalizirao smiješne i izmišljene faulove i držao zastavicu visoko gore, na šta glavni sudija nije obraćao pozornost i pokazivao je pomoćniku da nije u pravu i da se igra nastavi, ali smiješne scene svakako", poručili su iz FK Gradina.

Za kraj su Srebreničani poželjeli Dinamu puno sreće u narednim sezonama, ali smatraju da je vrijeme da se ovakve lakrdije prestanu dešavati na terenima u nižim ligama BiH.

Top Komentari

Chupy
Eeeee, ovakvi su nam isti politicari. Ovakvim i slicnima samo se na jedan nacin moue stati u kraj. Mrak, tama, tisina. A on ide svojoj kuci. Kad odjedanput iz mraka ga nesto snadje. Pljuste sake na sve strane. Ne zna se vise odakle dolaze pedagoske. Toliko ga natabat, iseketat, da mu vise ni u ludilu nece ruka otici u zrak ako nije ispravna odluka. E tako se radi sa ovim koji za 50KM ili metar drva jebu druge ljude.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi