Dinamo bolji od Gradine, gosti pomoćnog sudiju nazvali 12. igračem domaćina

Druga liga FBiH - Sjever

Dinamo bolji od Gradine, gosti pomoćnog sudiju nazvali 12. igračem domaćina

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama iz Donje Mahale pobijedili su Gradinu s 2:0 u susretu 29. kola Druge lige FBiH - grupa Sjever, a on je odigran na stadionu Goal u Orašju.

Ovom pobjedom Dinamo je na pragu da ostane u Drugoj ligi Sjever, a Gradina i pored poraza ostaje na drugom mjestu, pošto je Budućnost još ranije osigurala prvo mjesto, a trećeplasirana Bosna isuviše je daleko.

Tim iz Srebrenika nije imao pretjeran imperativ pred ovaj duel, ali u svakom slučaju je bivši premijerligaš želio izbjeći poraz.

Kako je to slučaj sa mnogim susretima u nižim ligama u BiH, iz Gradine su poručili da je "sudija bio 12. igrač Dinama".

Inače, oba pogotka za Dinamo postigao je bivši igrač Gradine Alen Turbić, koji je mrežu Srebreničana zatresao prvo u 23. minuti iz penala, pa u 50. minuti.

Danas je odigran i susret Mramora i Budućnosti, a tu je domaćin slavio s 3:2. Golove za Mramor postigli su Melis Bečić, Amel Bajrić i Edin Bečić, a za goste iz Banovića Ćamil Smajlović i Hamid Delić.

Dinamo - Gradina 2:0 (Turbić 23 - penal, 50)

Dinamo. Bahor, Filipović, J. Filipović, Nikolić, Mehić, Turbić, Buljubašić, Božić, Matolić, Maskajević, J. Maskaljević.

Gradina: Ramić, Kenović, Andrić, Šabić, Huskanović, Omanović, Muratović, Benca, Mustafić, Fačić, Kantić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti