Gradina u odličnoj utakmici pobijedila Budućnost, Jedinstvo razbilo Orašje

Mečevi 25. kola Prve lige FBiH

Gradina u odličnoj utakmici pobijedila Budućnost, Jedinstvo razbilo Orašje

E. Čaušević

Fudbaleri Gradine danas su na svom terenu pobijedili Budućnost sa 3:2, dok je Jedinstvo sa 3:0 bilo bolje od Orašja u meču 25. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Gradina je odlično otvorila utakmicu i povela sa 1:0 već u 14. minuti kada je Burić sjajno pogodio za vodstvo kluba iz Srebrenika.

Ipak, Budućnost je u samom finišu prvog dijela uspjela da poravna na 1:1. U centru pažnje našao se Behram koji je zatresao mrežu Gradine i vratio ponovo stvari na sami početak.

No, Gradina je bolja bila i na startu drugog dijela. Domaćem timu se to isplatilo u 51. minuti kada je Burić ponovo zabio pogodak i povisio na 2:1.

Činilo se da je Gradina sve riješila u 60. minuti. Domaći tim je uspio da dođe i do trećeg gola, a ovaj put golmana Budućnosti savladao je Mustafić koji je pogodio za 3:1.

Međutim, Budućnost je zakomplikovala stvari u samom finišu. Gosti su u 84. minuti smanjili na 3:2 kada je pogodio Vrabac, ali Budućnost nije imala snage da dođe do remija, te je Gradina na kraju slavila sa 3:2.

Oglasi

Do tri boda došlo je i Jedistvo koje je pred svojim navijačima pobijedilo Orašje sa 3:0 i došlo do važnih bodova u borbi za opstanak.

Jedinstvo je do prednosti stiglo u 22. minuti golom Kadrića za 1:0. Do drugog gola klub iz Bihaća došao je u 70. minuti, a ponovo je mrežu gostiju iz Orašja zatresao Hrustan Kadrić.

Jedinstvo je sve završilo u samom finišu meča nakon što je Bakmaz postavio konačnih 3:0 u 87. minuti.

U istom terminu igrali su na Piroti danas Travnik i Zvijezda, ali na ovom meču nije bilo golova. Iako je bilo dobrih šansi na obje strane na kraju su mreže mirovale, te su Travnik i Zvijezda podijelili bodove.

Prva liga FBiH, 25. kolo:

Oglasi

Gradina - Budućnost 3:2
Jedinstvo - Orašje 2:0
Travnik - Zvijezda 0:0

OFK Gradina: Hodžić, Hasanbegović, Andrić, Brčkalić, Mustafić, Vasiljević, Burić, Muminović, Fazlić, Mehanović, Mikić.

FK Budućnost: Mujkić, Lugavić, Vrabac, Mustafić, Mešanović, Mahmutović, Behram, Džinić, Čavalić, Suljić, Đerzić.

NK Jedinstvo: Brkić, Jusić, Pandžić, Jazvin, Fabian, Alić, Kadrić, Balić, Bakmaz, Mušić, Hadrović.

HNK Orašje: Bećirović, Marošević, Begović, Smajlović, Batoćanin. Handžić, Nargalić, Trifković, Matolić, Augustinović, Mikić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Travnik: Kačavenda, Smajić, Brljak, Obradović, Fazlić, Čatić, Hadžikadunić, Sijamija, Berbić, Vujica, Ćatić.

NK Zvijezda: Aljkanović, Imamović, Hukara, Mahmutović, Fačić, Huseinbašić, Živković, Mujčić, Demirci, Sažić, Živanović.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi