Gradski derbi u Zenici pripao ekipi Calpa
Gradski derbi u Zenici u okviru 1.futsal lige FBiH danas su odigrali Drugari i Calp

Prva futsal liga FBiH, 6.kolo

Gradski derbi u Zenici pripao ekipi Calpa

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Zenica od ove sezone ima dva kluba u 1. Futsal ligi FBiH, a danas su gradski derbi odigrali ekipe Drugari i Calp

Zenica od ove sezone ima dva kluba u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa "Sjever". Danas je na programu bio i gradski derbi u okviru 6.kola, a sastali su se Drugari i Calp.Na kraju sasvim zasluženo pobjedu je slavila ekipa Calp rezultatom 7:3.

Drugari su bili domaćini, a u ovaj susret su ušli s omjerom od četiri poraza i jedne pobjede. S druge strane Calp je u utakmicu ušao kao favorit, s četiri pobjede i jednim porazom na svome kontu.

Sjajno su Drugari otvorili utakmicu, Anes Kuduzović, kapiten domaćina postigao je sjajan gol već u 1.minuti utakmice. Ipak vodstvo domaćina nije dugo trajalo, jer je Calp izjednačio u 3.minuti, a strijelac je bio Admir Zukan. Nakon nekoliko prilika s obje strane, kapiten gostiju, koji je ujedno i trener ekipe, te najbolji igrač Emin Omerdić u 13.minuti pogađa za 1:2. Do kraja poluvremena Calp je postigao još jedan gol za 1:3, strijelac je bio ponovo Admir Zukan.

U drugom poluvremenu otvorena utakmica, s dosta prilika i golova. Svoj treći gol za goste Admir Zukan postiže u 24.minuti za visokih 1:4 za ekipu Calpa. Edin Bajramović u 28.minuti pogađa za 2:4 i daje tračak nade za Drugare. Admir Zukan svojim četvrtim golom u 31.minuti rješava pitanje pobjednika. Do kraja utakmice, Delić Demirel postiže gol za Drugare, za 3:5, ali onda gosti s dva gola Omera Hamzića završavaju današnji meč u svoju korist s uvjerljivom pobjedom 3:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi