Gradski rival objavio poseban video "dobrodošlice" za novog trenera Tottenhama, pa isti izbrisao
Foto: Screenshot

Mourinho uskoro debituje na klupi novog tima

Gradski rival objavio poseban video "dobrodošlice" za novog trenera Tottenhama, pa isti izbrisao

Mauricio Pochettino je napustio klupu Tottenhama, a od danas je i zvanično novi strateg Pijetlova Jose Mourinho.

Ime Josea Mourinha je dobro poznato ljubiteljima Premier lige, a može se reći i da izaziva oprečne reakcije.

Vratio se tako "Posebni" ponovo na Otok, nakon što je u prošlosti vodio ekipe Chelseaja i Manchester Uniteda.

Mourinho će na klupi Tottenhama debitovat već u subotu kada njegov novi tim gostuje na Olimpijskom stadionu, kod West Hama.

Susret je to 13. kola Premiershipa, a Čekićari su nakon saznanja da će sa Tottenhamom na njihov stadion doputovati i Mourinho, na zvaničnom Twitteru objavili video posvećen upravo njemu.

Osim isječaka sa Mourinhovih neuspješnih odmjeravanja snaga sa West Hamom (u ulozi trenera Chelseaja i Manchester Uniteda), Čekićari su podsjetili i na njegovu izjavu iz 2014. godine. Tada je West Ham u važnom meču uspio zaustaviti Mourinhov Chelsea i odigrati 0:0, a Posebni je nakon utakmice izjavio da "West Ham igra fudbal iz 19. vijeka, te da mu nije mjesto u Premier ligi".

Međutim, nešto kasnije je video izbirsan sa zvaničnih kanala West Hama, iz nepoznatih razloga.

Inače, duel West Hama i Tottenhama se igra u subotu od 13:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi