Mourinho već izabrao svoje pomoćnike i zadao ogroman udarac Lilleu

Odmah su napustili francuski klub

Mourinho već izabrao svoje pomoćnike i zadao ogroman udarac Lilleu

E. Čaušević

Nakon što je prije godinu dana dobio otkaz u Manchester Unitedu, Jose Mourinho, je danas konačno pronašao novi angažman.

Portugalski stručnjak je strpljivo čekao ponudu koja će za njega biti veliki izazov, a konačno je takva stigla na njegovu adresu. Naime, jutros je potvrđeno da je Mourinho novi trener Tottenhama.

Mourinho će na klupu londonskog kluba doći umjesto Mauricija Pochettina koji je sinoć dobio otkaz. Tottenham je brzo našao zamjenu za njega, te su već jutros potvrdili da je Mourinho novi trener ovog tima.

Portugalac se odmah bacio na posao, te je izabrao stručni štab koji će sarađivati s njim. Naime, njegov prvi pomoćnik će biti Joao Sacramento, a u stručnom štabu još je i Nuno Santos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sacramento i Santos su do danas bili članovi tehničkog osoblja u Lilleu, ali nakon što je stigao poziv Mourinha to jednostavno nisu mogli odbiti, te su prihvatili ponudu da dođu u Tottenham. Ovo je veliki udarac za Lille jer su Sacramento i Santos bili važni članovi ovog kluba, ali očito da takvu priliku nisu mogli da propuste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi