Neočekivano ime na klupi Chelseaja
Foto - EPA

Potter prvi kandidat

Neočekivano ime na klupi Chelseaja

M. Šljivak

Thomas Tuchel više nije menadžer londonskog Chelseaja.

Rukovodstvo tima sa Stamford Bridgea odlučilo je uručiti otkaz 49-godišnjem stručnjaku nakon poraza od zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka i danas je zvanično potvrđen raskid saradnje s njemačkim trenerom.

Tuchel tako nakon godinu i po dana napušta Chelsea, a neočekivano ime moglo bi ga zamijeniti na klupi Plavaca.

Engleski mediji navode da je glavni kandidat za klupu Chelseaja aktuelni menadžer Brightona Graham Potter (47), koji radi zaista odličan posao s ovim klubom.

"Očekuje se da će Chelsea danas zatražiti dozvolu od Brightona da razgovara s Grahamom Potterom o preuzimanju upražnjenog mjesta menadžera nakon otpuštanja Tuchela. Chelsea također želi razgovarati s Mauriciom Pochettinom i Zinedineom Zidaneom, koji su trenutno bez posla", prenosi Sky Sports.

Oglasi

Graham Potter je sasvim sigurno neočekivano ime među kandidatima za novog menadžera, ali je ovaj 47-godišnji stručnjak privukao pažnju na sebe sjajnim vođenjem Brightona.

Na klupi ovog tima je od 2019. godine, prethodno je radio u Swanseaju, te sedam godina u švedskom Ostersundu.

Thomas Tuchel je od danas slobodan trener, a period u Chelseaju će dobro pamtiti jer je s ovim klubom uspio napraviti sjajne rezultate u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nijemac je 2021. godine osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i klupsko prvenstvo svijeta, ali na kraju mu je loše otvaranje sezone i poraz od Dinama presudio.

Ukupno je Tuchel Chelsea vodio u tačno 100 utakmica. Pobijedio ih je 60, 24 puta je njegov tim igrao neriješeno, a 16 puta poražen.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646942280
Dobar trener, mislim da mu treba dati šansu, provjeren, njeg timovi igraju dobar fudbal.
2 0
user1639597140
Za mene očekivano. Najbolji trener u premijer ligi. Gdje god je radio nizak je uspjehe. Od Švedske på nadalje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi