Grahovac: Kada ne igrate pola godine svi vas zaborave, kao da nikada niste igrali nogomet
Svestrani nogometaš više od pola godine je bez kluba, a vidjet ćemo hoće li do početka sezone potpisati za neki klub u Premijer ligi ili 1.ligi FBiH.

Bivši veznjak Čelika i Slobode još bez angažmana

Grahovac: Kada ne igrate pola godine svi vas zaborave, kao da nikada niste igrali nogomet

D. Kurbegović

Čudni su nogometni putevi, ne kažu mnogi da je u nogometu potrebno da imaš dosta sreće, naravno i da igrača posluži zdravlje.

NK Čelik prošle je sezone zbog odluke N/FSBiH ispao iz Premijer lige, jer se u trenutku kada je prekinuto prvenstvo nalazio na poziciji koja vodi u niži rang. Mnogi igrači su nakon toga napustili klub, neki su i ostali na Bilinom polju, a pojedinci su još uvijek bez kluba.

Jedan od igrača koji je nakon tog ispadanja Čelika iz lige još uvijek bez kluba je i 26-godišnji veznjak Vladimir Grahovac. Ovaj nogometaš koji može igrati na svakoj poziciji u veznom redu, marljivo trenira i čeka rasplet oko nastavka karijere.

Nekih ponuda je bilo, ali ovaj nogometaš još uvijek je slobodan igrač, a pravo je čudo kako nijedna ekipa iz Premijer lige u svoje redove nije dovela igrača, koji može igrati na nekoliko pozicija i ima veliki broj utakmica odigranih u Premijer ligi.

"Bilo je ponuda nakon što sam postao slobodan igrač, zvali su neki i iz inostranstva, nekoliko klubova iz naše lige, a ja na kraju nisam nigdje igrao pola sezone. Znate kako je kada ne igrate pola godine isto da nikada niste igrali. Ja sam zdrav, spreman, treniram svaki dan i iskreno se nadam da će se nešto završiti u narednom periodu. Motiviran sam da se i dalje dokazujem i pokažem da imam kvalitete", kazao je u kratkoj izjavi za naš portal Vladimir Grahovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vladimir Grahovac svoju karijeru je počeo u zeničkom Tempo Sportu, da bi u kadetima prešao u NK Čelik. Nakon što je debitovao i igrao za prvi tim slijedi odlazak u tuzlansku Slobodu, gdje je proveo dvije sezone. Nakon toga slijedi povratak u Čelik, te još dvije sezone na Bilinom polju, gdje je bio standardan igrač.

U Premijer ligi BiH odigrao je 140 utakmica u dresu Čelika i Slobode, dok je upisao i jedan nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu u dresu Slobode. Za mladu reprezentaciju BiH odigrao je dvije utakmice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TSS
Sto ga neofirno prodaju hahahahahaha, pa da posjeduje bar malo kvaliteta sigurno bi bio angazovan, bar u neku ekipu koja se bori za opstanak.
2 1
Probisvjet
Izlapio ko kenijada.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi