Grahovac: Polusezona za zaborav, želimo plasman u Evropu

Fudbaler Rapida za SportSport.ba

Grahovac: Polusezona za zaborav, želimo plasman u Evropu

Ekipa Rapida iz Beča, za koju nastupa bh. fudbaler Srđan Grahovac, jesenji dio šampionata u Tipico Bundesligi završila je na petoj poziciji.

Svakako, razočaravajući plasman za jednu od najkvalitetnijih ekipa austrijskog šampionata i ovogodišnjeg učesnika grupne faze Lige Evrope.

"Ne možemo biti zadovoljni polusezonom. Mijenjali smo trenere, sportskog direktora. Sada smo na petom mjestu, što nikako ne ispunjava ambicije Rapida. Dobili smo novog trenera prije nekih mjesec dana i sada nam predstoje pripreme gdje moramo uigrati i novi sistem kako bi izborili mjesto koje vodi u evropska takmičenja", rekao je Grahovac za SportSport.ba.

"Austrijska liga je dosta nepredvidiva, svako svakoga može dobiti. Ove godine Altach je hit prvenstva, prvi su na tabeli, a ne treba zaboraviti da je to klub koji se godinama unazad borio za opstanak i čak igrao drugu ligu", dodao je on.

Grahovac je dao kratak komentar i na takmičenje u Ligi Evrope.

"Imali smo jaku i neizvjesnu grupu, do zadnjeg kola se nije znalo ko će izboriti plasman u narednu fazu takmičenja. Nažalost, nismo uspjeli da prezimimo u Evropi, ali smo stekli dosta iskustva koje će nam zasigurno puno značiti u drugoj polusezoni", izjavio je mladi Banjalučanin te dodao da je zadovoljan svojim igrama u prvoj polusezoni i da očekuje puno bolja izdanja svog tima nakon zimske pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi