Spektakl za pamćenje: Barcelona nakon preokreta i produžetaka pobijedila Granadu

Plasirali se u polufinale Kupa kralja

Spektakl za pamćenje: Barcelona nakon preokreta i produžetaka pobijedila Granadu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u fantastičnoj utakmici pobijedili u gostima Granadu sa 5:3 nakon preokreta i produžetaka, te su se plasirali u polufinale Kupa kralja.

Barcelona je veliku šansu imala u osmoj minuti kada je Trincao bio u šansi, ali je golman Granade odličnom odbranom sačuvao svoju mrežu. Dobru šansu imao je i Griezmann, ali promjene rezultata nije bilo.

Iako su Katalonci od početka meča imali dominaciju na sredini terena Granada je uspjela da ih kazni za promašaje.

U 34. minuti veliki grešku napravio je Samuel Umtiti kojem je Soro ukrao loptu i uposlio Kenedyja, a on lagano pogađa za 1:0 i vodstvo Granade.

Do kraja prvog poluvremena Barcelona je prijetila ponovo preko Griezmanna i Trincaa, ali je ostalo 1:0. Na samom početku drugog poluvremena Granada je ponovo šokirala Barcu.

Umtiti ponovo loše reaguje nakon pasa Montoroa koji je sjajno prihvatio Roberto Soldado i bez problema je savladao Ter Stegena za 2:0 i veliku prednost domaćeg tima.

Oglasi

Barcelona je u 62. minuti imala novu šansu. Ovaj put pokušao je Messi, ali je Escandell sjajno odbranio njegov udarac. Već u narednom napadu nova šansa za goste. Trincao je silovito šutirao, no sada je prečka spasila Granadu.

Gosti su u samom finišu uspjeli da smanje na 2:1. Messi je centrirao, Griezmann pogodio stativu, a lopta se od golmana Escandella odbija u mrežu za 2:1.

Već u narednom napadu Barca je mogla do poravnanja. Messi odlično šutira, ali stativa je ovaj put spasila Granadu. I kada su svi mislili da će ostati 2:1 Barcelona je došla do poravnanja.

Messi je sjajno pronašao Griezmanna koji glavom ostavlja loptu za Albu, a lijevi bek gostiju pogađa za 2:2 i šalje meč u produžetke.

Barcelona je prva zaprijetila u produžetku kada je Messi imao dobru šansu, no golman domaćih je uspio da zaustavi njegov pokušaj.

Oglasi

No, u 100. minuti Katalonci stižu do potpunog preokreta. Jordi Alba je sjajno centrirao, a gol glavom za 3:2 postigao je Griezmann i činilo se da je Barcelona uspjela da riješi meč.

No, samo dvije minute kasnije novi šok za goste. Dest naivno pravi penal, a siguran s bijele tačke bio je Fede Vico koji pogađa za 3:3 i nastavak drame u ovoj utakmici.

Barcelona odlično otvara drugi produžetak. Golman Granade odbija loptu nakon šuta Messija, a na nju je naletio De Jong koji pogađa za 4:3. Sve je bilo jasno u 113. minuti kada je Jordi Alba postigao spektakularan gol za 5:3 nakon asistencije Griezmanna.

Katalonci su do kraja lagano priveli utakmicu kraju i zasluženo se plasirali u polufinale Kupa kralja nakon nevjerovatnog preokreta u večerašnjem meču.

Ronald Koeman je večeras dao šansu mnogim igračima, ali Miralem Pjanić ponovo nije dobio priliku, te je odgledao meč s klupe za rezervne igrače.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alemka3012
Kakvi su ovo smradovi iz Barcelone zasluzili su ga popusit ovu vise nego iko al dzaba sudija silji i silji jadovima
7 20
Ajax11
Sudija kod 2:1 cist faul ne svira za Granadu na out liniji!
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi