Navijač Granade preminuo na tribini, a supruga otkrila priču koja tjera suze na oči: "U maju je..."

Nije propuštao mečeve voljenog kluba

Navijač Granade preminuo na tribini, a supruga otkrila priču koja tjera suze na oči: "U maju je..."

E. Čaušević

Utakmica španske La Lige između Granade i Athletic Bilbaa koja se igrala za vikend prekinuta je kada je jednom navijači pozlilo na tribini i nažalost je preminuo, a meč nije nastavljen. Nakon svega oglasila se supruga nesretnog navijača koja je otkrila priču koja jednostavno tjera suze na oči.

Granada i Athletic Bilbao igrali su utakmicu 16. kola La Lige koja je prekinuta u 20. minuti kada su navijači tražili da članovi hitne pomoći odmah dođu na tribinu jer je bilo jasno da jednom od navijača domaćeg tima nije dobro.

Naime, navijaču Granade je pozlilo zbog čega se srušio, a iako su ljekari brzo došli do njega i pokušali mu pružiti pomoć na kraju su mogli nažalost samo da konstatuju smrt.

Glavni sudija je nakon razgovora s igračima oba tima odlučio da je najbolje da se meč prekine, te je odigran sinoć, a konačan rezultat bio je 1:1.

Prema informacijama koje su stigle iz Španije 60-godišnji navijač Granade je preminuo od posljedica srčanog udara što je potvrdila i njegova supruga koja je dala izjavu za tamošnje medije i otkrila zaista srceparajuću priču.

Oglasi

Riječ je o navijaču Antoniju Trujillou koji je dugogodišnji fan Granade i skoro da nije propuštao utakmice svog kluba. Njegova supruga Nuria Aguilar se oglasila i poručila da bi on vjerovatno i sam potpisao za umre na stadionu najdražeg kluba.

"Moj suprug bi i potpisao da umre na Los Carmenesu i to je uvijek govorio. Nevjerovatno koliko je volio Granadu i išao je na svaku utakmicu. Bio je vlasnik sezonske ulaznice već godinama i pratio je klub i prije nego što su došli u La Ligu. Bez obzira kakvo vrijeme je vani on je išao da bodri Granadu", rekla je Nuria, a potom otkrila nevjerovatne detalje.

"Istina je da je umro od srčanog udara, ali on se već neko vrijeme borio kao lav. U maju je otkriveno da ima rak i išao je na hemoterapije. No, ni bolest ga nije spriječila da ide na utakmice Granade. Nije propustio niti jednu jedinu ove sezone. Eto, na kraju se desilo što se desilo i to je sudbina".

Nakon što su navijači na tribini na kojoj se srušio Antonio počeli da traže pomoć to je prvi čuo golman gostujućeg tima Unai Simon koji je shvatio da nešto nije u redu.

Simon je odmah od sudije tražio da reaguje i pošalje ljekarski tim na tribinu kako bi pomogli navijaču Granade. Navijači domaćeg tima su španskog golmana nagradili aplauzom zbog takve reakcije, ali nažalost Antoniju pomoći nije bilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

   Sinoć su na stadionu Granade odali počast Antoniju, te su donijeli cvijeće na mjesto gdje je preminuo

Utakmica je sinoć nastavljena, a navijači Granade odali su počast Antoniju i donijeli su cvijeće na mjestu koje je za njega bilo rezervisano već godinama.

Isto su uradili i članovi oba kluba koji su također došli do mjesta na tribini koje je pripadalo navijaču Granade, te su mu odali počast.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Nigdje veze da se prekine utakmica...
0 1
Mel_Glupson
Jel pomenula jel bio vakcinisan ?? Ako krene opet, moze spasiti nečiji život..il ne smije se pricat da ljudi padaju od srčanih ko komarci...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi