Tragedija u jednoj od najjačih liga Evrope: Navijač preminuo, utakmica prekinuta
FOTO: EPA

Klub se odmah oglasio

Tragedija u jednoj od najjačih liga Evrope: Navijač preminuo, utakmica prekinuta

H. Zilić

Crna nedjelja u Španiji i La Ligi, a tragične scene stižu nam iz Granade gdje je prekinuta utakmica 16. kola tamošnjeg prvenstva između Granade i Atlethic Bilbaa.

Utakmica je prekinuta u 20. minuti nakon što se jedan od navijača srušio na tribinama.

Brzo je reagovala hitna pomoć, ali nesretni navijač je preminuo na licu mjesta navodno od srčanog udara.

Odmah nakon vijesti i smrti navijača glavni sudija je povukao igrače u svlačinicu, a La Liga će odrediti kada će se odigrati preostalih 70 minuta meča.

Breaking: The LALIGA match between Granada and Athletic Club was suspended after a fan died at the Nuevo Estadio de Los Cármenes. The match was stopped in the 17th minute and will be replayed at a later time.

Posted by ESPN FC on Sunday, December 10, 2023
Oglasi

Inače, prekid je bio kod rezultata 0:1 za Athletic koji je do vodstva došao u šestoj minuti golom Williamsa.

U Granadi su šokirani svim dešavanjima, a kako španski mediji pišu riječ je bilo upravo o navijaču Granade, klub se odmah oglasio.

"Izražavamo saučešće porodici i prijateljima, kao i svim navijačima Granade. Utakmica protiv Athletica prekinuta je nakon smrti navijača koji je bio vleiki navijače našeg grupa i koji je bio preptlatrnik na godišnju kartu", stoji u saopštenju Granade.

Scene svakako koje ne želimo gledati i koje su obilježile ovaj vikend na stadionima širom Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Granada je treutno na 19. mjestu La Lige i u opasnoj zoni sa sedam osvojenih bodova, dok je Athletic Bilbao prije ove utakmice bio na šestoj poziciji sa 28 osvojenih bodova.

Top Komentari

Mel_Glupson
Pfizer opet napada ...vakseriima lije lita niz nogavice
1 0
Drakulaaa
Utakmica protiv Athletica prekinuta je nakon smrti navijača koji je bio vleiki navijače našeg grupa i koji je bio preptlatrnik na godišnju kartu" Boze sacuvaj recenice. Procitate li vi tekst prije objave?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi