Granada u 93. minuti otkinula bod Sociedadu

Sjajna utakmica u San Sebastianu

Granada u 93. minuti otkinula bod Sociedadu

Edmir Škorić

Utakmicu 35. kola španske Primere odigrali su večeras Real Sociedad i Granada, a gosti su u trećoj minuti sudačke nadoknade uspjeli izboriti vrijedan bod.

Fantastična utakmica u San Sebastianu, pregršt prilika i tužan završetak za domaće igrače, koji su se povukli u posljednjih 20-ak minuta i to ih je na kraju i koštalo, možda čak, neigranja u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Krenuli su dobro i poveli u devetoj minuti. Gonzalo Castro je centrirao s desne strane iz slobodnjaka, Agirretxe je loptu zahvatio glavom i zatresoa mrežu gostiju. Samo šest minuta kasniej, El-Arabi je s 10-ak metara iskosa s lijeve strane jednu odbijenu loptu dočekao na volej i pogodio za 1:1.

U samom finišu prvog dijela Carlos Vela majstorski ubacuje sa lijeve strane, sjajni Agirretxe doslovno ramenom pogađa mrežu Granade. 

U nastavku sijeva sa svih strana, tresle se stative u par navrata, a u 93. minuti Recio koristi gužvu u domaćem šesnaestercu i loptu posprema iza leđa čileanskog golmana Brava za konačnih 2:2.

Granadi j ovaj bod veoma važan u borbi za opstanak, dok Sociedad sada ima isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Valencia, te će se ta dva kluba boriti za plasman u Ligu prvaka.

Primera, 35. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad - Granada 2:2 (Agirretxe 9, 45/ El-Arabi 15, Recio 93)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.