Čovjek zvani 'karton': "Izvinite, ali fudbal nije balet"
Foto - EPA

Granit Xhaka sasvim iskren

Čovjek zvani 'karton': "Izvinite, ali fudbal nije balet"

M. Šljivak

Švicarski fudbaler Granit Xhaka poznat je kao beskompromisan borac na terenu, a takva igra mu često donosi kartone.

Gotovo da nema utakmice u kojoj ne dobije žuti karton, a i crveni su postali sve češći, naročito nakon uvođenja VAR snimaka.

Ukupno je u karijeri 29-godišnji veznjak dobio šest crvenih kartona. Od tih šest četiri su u dresu Arsenala, no on smatra kako niko na to ne bi trebao gledati kao na nešto loše jer fudbal nije balet.

"Slušajte, kartoni su uvijek dio moje igre. Tako je bilo u Njemačkoj. Ja dajem sve od sebe u duelima koji su 50-50. Isto tako je na treningu", rekao je Xhaka za Players Tribune i nastavio je:

"Ako nekog udarim laktom, prići ću i izviniti se. Ipak, kada je start u pitanju, onda neću. Dajte molim vas, pa ne igramo balet".

Xhaka tvrdi da ide žestoko jer se bori za klub za koji igra. Ima opravdanje što zna izgubiti živce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako zakasnim sa startom, to je zato jer se borim za klub. Ako izgubim živce, to je jer mi je stalo. Možda nekad i previše brinem", poručio je Xhaka.

Granit Xhaka je u Arsenalu od 2016. godine. Odigrao je 242 utakmice za klub i zabio je 13 golova. Prethodno je igrao za Borussiju Monchengladbach i Basel.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Nisu svi crveni sa ovog videa ni opravdani. Volim igrače koji ovako sebe daju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi