Arsenalova bruka i Chelseajeva rapsodija

I Leeds upisao veliki trijumf

Arsenalova bruka i Chelseajeva rapsodija

A. Čaušević

Arsenal je pretprio novi bolan udarac u borbi za Ligu prvaka.

Na Emiretima je gostovala ekipa koja nije trijumfovala u posljendjih sedam ligaških mečeva i odnijela je na kraju siguran trijumf. U pitanju je Brighton.

Arsenal je pred utakmicu protiv Brightona slovio kao veliki favorit, međutim upisao je poraz rezultatom 1:2 te zakomplikovao svoju situaciju u borbi za Ligu prvaka.

Gostima je bio dovoljan po jedan gol u oba poluvremena. Trossard je bio strijelac u 28. minuti, Mwepu u 67. minuti. Sjajan drugi gol gostiju pogledajte ovdje.

Sporna situacije je zabilježena u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je Martinelli zabio za 1:1, ali je poslije pregledanja snimka ustanovljeno da je igrač Arsenala bio u ofsajdu. Gol nade za Topnike u 89. minuit postigao je Odegaard, ali je bilo prekasno. 

Svoju najbolju partiju u nekoliko posljednjih mjeseci odigrao je Chelsea koji je s 0:6 na gostovanju pobijedio Southampton s 0:6.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hat-trick je kompletirao igrač od kojeg se to najmanje očekivalo. Riječ je o Werneru koji je pogađao u 16., 21. i 49. minuti. Njegov treći gol pogledajte ovdje. Među strijelcima još su se našli Alonso, Havertz i Mount.

Itekako važnu pobjedu u borbi za opstanak slavio je Leeds United koji je u gostima pobijedio Watford s 0:3. Pogađali su Raphinha, Rodrigo i Harrison.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Arsenalu cist gol ponisten za izjednacenje u 45.minuti...hoce opet Manchesteru da nastele 4. mjesto.
4 4
Skull
Zar nije Werner dao dva gola ?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi