Granit Xhaka ne želi da igra za Kosovo

Odbio ponudu Fudbalskog saveza Kosova

Granit Xhaka ne želi da igra za Kosovo

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Monchengladbach, Granit Xhaka, izjavio je da nema namjeru u budućnosti da nastupa za reprezentaciju Kosova.

Reprezentacija Kosova doživljava procvat nakon što ih FIFA i UEFA primili kao ponopravnog člana. Odmah nakon toga u medijima se pojavila lista fudbalera koji imaju pravo da igraju za Kosovo, a trenutno  nastupaju u dresovima drugih reprezentacija.

Jedan od njih je Granit Xhaka koji je i prva želja navijača reprezentacije Kosova. Ipak, fudbaler Gladbacha izjavio je da neće mijenjati sportsko državljanstvo, te da će i u budućnosti biti reprezentativac Švicarske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja sam izabrao da igram za Švicarsku. Kosovo ima jako dobre fudbalere i ja ne želim da uzimam mjesto tim talentima", rekao je Xhaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi