Navijač Tottenhama udario golmana Arsenala, a onda je na scenu stupio Xhaka!

Kapitenski potez

Navijač Tottenhama udario golmana Arsenala, a onda je na scenu stupio Xhaka!

A. Čaušević

Granit Xhaka je poznat kao neustrašiv igrač. Pravi vođa na terenu koji je spreman da žrtvuje sve kako bi zaštitio svoj tim i ekipu. To je bio i slučaj na londonskom derbiju.

Više nema dileme. Arsenal je prvi favorit da nakon duže od decenije čekanja osvoji Premiership. Postalo je to jasno nakon pobjede u derbiju nad Tottenhamom.

Topnici su slavili sa sigurnih 2:0. Oba gola su u postilig u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu ih je spasio Aaron Ramsdale sjajnim odbranama.

Nakon što je utakmica završena Ramsdale je krenuo po bočicu vode iza gola gdje ga je dočekao jedan od navijača Pijetlova i udario ga.

Kada je vidio šta se dešava Xhaka nije razmišljao ni sekunde šta uraditi već se odmah zaletio na navijače Tottenhama, ali su ga zaštitari spriječili.

Oglasi

Spriječili barem u prvi mah. Nakon što je krenuo prema centru Švicarac kosovkih korijena se ponovo zaletio prema navijačima i tražio je obračun.

Komično je djelovala scena kako menadžer Arsenala trči za svojim kapitenom kako bi ga zaustavio i spriječio ozbiljniji sukob.

Ekscesi nisu strana pojava za Xhaku, ustalom to najbolje znaju navijači i igrači Srbije što se vidjelo i na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tokom derbija sa Tottenhamom kapiten Topnika je imao i žestok verbalni obračun sa trenerom Pijetlova Antoniom Conteom, a interesantno meč je završio bez žutog kartona.

Iskusni veznjak je prošle sezone imao određenih problema u sjevernom Londonu, bila mu je čak i oduzeta kapitenska traka i razmišljalo se o njegovoj prodaji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Xhaka je uspio stvari okrenuti u svoju korist te je ove sezone zaista pravi lider ekipe koja je oduševila cijelo Ostrvo, ali i Evropu fenomenalnim igrama.

Arsenal nakon 18 odigranih kola ima ogromnih +8 u odnosu na Manchester City te je na pravom putu da osvoji titulu prvaka Engleske po prvi put nakon 2004. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639597140
Svaki klub treba ovakvog igrača. Srce na teren druže. Svaka čast. YNWA
4 0
DOKTOR_GAZ_
Ide uskoro i video GRANITOVOG BRISANJA WC-a AR567ALOVIM DRESOM..Pravi kapiten.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti