Nije ni pisnuo: Konačno se pojavio čovjek pred kojim je Xhaka povukao rep!

Konflikt na Anfield Road

Nije ni pisnuo: Konačno se pojavio čovjek pred kojim je Xhaka povukao rep!

Admin Čaušević

Granit Xhaka je fudbaler koji se smije suprostaviti svakom rivalu i obično su njegovi protivnici koji izvuku deblji kraj, međutim nakon utakmice protiv Liverpoola to više nije slučaj.

Xhaka je javnosti u regionu prvenstveno poznat po svojim istupima u utakmicama Švicarske i Srbije kada je na sve načine tražio da isprovocira pa čak i ponizi Orlove.

Međutim, iskusni veznjak je jednostavno takvog karaktera da i kao kapiten Arsenala vrlo često ulazi u konflikte sa svojim protivnicima.

To je bio i slučaj u derbi meču protiv Liverpoola, ali čini se da je sada naišao na jačeg, u najmanju ruku ravnopravnog rivala te se morao povući.

Naime, Xhaka je krenuo na Trenta Alexandera-Arnola, ali mu se Englez hrabro suprostavio te ga je čak i očešao glavom te je krenuo prema njemu kada se Švicarac kosovskih korijena počeo povlačiti.

Oglasi

Ubrzo su stigli i ostali igrači te se gužva raščistila, a sudija utakmice Paul Tierney je Alexanderu-Arnoldu i Xhaki pokazao po žuti karton.

Kapiten Topnika je bio taj koji je sve započeo nakon što je laktom udario engleskog defanzivca koji je odlučio da reaguje te je došlo do kratkog sukoba. 

[twitter]https://twitter.com/ZAJD01/status/1645099699941044225[/twitter]

Ovakvo Xhakino ponašanje nije iznenađenje pošto je sklon prgavim potezima, ali u ovom slučaju ni Arnold nije ostao dužan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, bek Liverpoola je u proteklom periodu doživio značajnu fizičku transformaciju, dobio je mišićne mase, a izgleda da mu je i značajno poraslo samopouzdanje. 

Čim se Arnold odvažno suprostavio Xhaki jasno je da se ne ustručava ući u konlikt sa bilo kim...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Cijelu karijeru ga nazivaju moronom jer lako Plane i ostavi tim na cijedilu… kad je konačno sazrio i ne pravi problem sad je kukavica hahahhaha nemozes ti hajvanima ugoditi da si neznam ti ko
4 2
Joe17
Ovaj clanak sigurno 'rbin pisao...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi