Srbijanski komentator kao nekada Ćorsović: Xhaku nije smio spomenuti, kao ni Dragiša Kodru

Nevjerovatan potez

Srbijanski komentator kao nekada Ćorsović: Xhaku nije smio spomenuti, kao ni Dragiša Kodru

Endin Čaušević

Švicarska se sinoć oprostila od Svjetskog prvenstva teškim porazom u osmini finala od Portugala koji je slavio sa 6:1, a u centru pažnje nakon ove utakmice pojavio se komentator Arene Sport zbog zanimljivog "odnosa" prema Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju tokom sinoćnje utakmice.

Švicarska nije imala snage i kvaliteta da se suprostavi odličnoj reprezentaciji Portugala koja je sinoć odigrala fantastičan meč i deklasirala je ovu selekciju rezultatom 6:1 i zasluženo se plasirala dalje.

Ovu utakmicu obilježio je i Cristiano Ronaldo koji je zaigrao tek u finišu meča, a zatim je nezadovoljno odmah nakon završetka utakmice otišao u svlačionicu i nije slavio pobjedu sa saigračima.

Međutim, pored Ronalda glavna priča jutros u regionu je i komentator Arene Sport koji je prenosio sinoćnju utakmicu Portugala i Švicarske.

Srbijanski komentator tokom cijele utakmice nije niti jednom spomenuo imena Granita Xhake i Xherdana Shaqirija, te svaki put kada su oni imali loptu u posjetu ili nešto napravili na terenu on ih uopšte nije ni spomenuo.

Sve to zapazio je i albanski poslanik u Skupštini Srbije, Shaip Kamberi, koji je na svom Facebook profilu objavio da mu je nevjerovatno da komentator nije nijednom rekao ime Xhake i Shaqirija tokom cijele sinoćnje utakmice.

Oglasi

"90 minuta je trajala utakmica Portugala i Švicarske, a komentator Arene 1 Premium nijednom nije spomenuo ime Granita Xhake. Užasno, užasno, užasno. Kakav orkestrirani fašizam", napisao je Kamberi na Facebooku.

Për 90 minuta sa zgjati ndeshja Portugali vs Zvicër, komentuesi i Arena 1 Premium nuk ka përmendur as edhe një herë të vetme emrin e Granit Xhakës. Tmerr. Tmerr. Tmerr. Çfarë fashizmi i orkestruar.

Posted by Shaip Kamberi on Tuesday, December 6, 2022

Xhaka i Shaqiri našli su se na velikom udaru srbijanske javnosti nakon meča Srbije i Švicarske. Švicarska je slavila sa 3:2 i prošla dalje, te je poslala Srbiju kući, a Xhaka i Shaqiri su znali kako da provociraju protivnički tim.

Tu se posebno izdvoji Xhaka koji je imao nekoliko provokativnih poteza tokom utakmice čime je do ludila dovodio igrače i navijače Srbije, a očito mu to neće tako lako oprostiti.

To se najbolje pokazalo sinoć kada srbijanski komentator uopšte nije želio da izgovara njihova imena i u potpunosti ih je ignorisao što je zaista nevjerovatno.

Sasvim sigurno ljubitelji fudbala u našoj zemlji sjećaju se utakmice između Barcelone i Real Madrida koja je odigrana prije skoro 30 godina koju je komentarisao sadašnji predsjednik Komiteta za medije NSBiH Dragiša Ćorsović.

Tada je devetku Barcelone i legendarnog bh. napadača Mehu Kodru oslovljavao sa "igrač sa brojem 9", a tridesetak godina kasnije slična priča, barem ako je vjerovati poslaniku u skupštini Srbije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da stvar bude zanimljivija tada je Kodro briljirao u El Clasicu i zabio je dva gola Real Madridu, ali Ćorsović nijednom nije izgovorio njegovo ime u direktnom prenosu ove utakmice.

Utakmica Barcelone i Real Madrida koju je katalonski klub dobio sa 3:0 na krilima Kodre odigrala se 10. februala 1996. godine na stadionu Camp Nou.

Top Komentari

pajo_zdjelar
Ja bih molio sve ljude u BiH pa pogotovo vas novinare da pronadjete taj snimak utakmice ili bar tonski zapis iste da svi vec jednom cujemo to izlaganje i recenicu "igrač sa brojem devet" do tad nemojte se baviti nekim mitskim pricama.
2 5
a1ska
Jeste li vi spomenuli ime tog komentatora? Pa nemojte biti isti i pricati kako to ne valja. To je licemjerno. Napisite ime pa da znamo ko se sramoti, pod 1 i pod 2 da ne budete isti.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi