"Grazie Italia" i taj nama bitni datum - 6. novembar 1996.

Hvala Italijani

"Grazie Italia" i taj nama bitni datum - 6. novembar 1996.

Edmir Škorić

Bosna i Hercegovina večeras u Zenici dočekuje Italiju u utakmici u kojoj nema pretjeranog imperativa pobjede, mada i jedan i drugi tim imaju svoje motive.

Italijani žele nastaviti sjajnu seriju i srušiti rekord italijanske reprezentacije po broju pobjeda, a Zmajevi da se iskupe navijačima za neuspješan kraj kvalifikacija i da se napune samopouzdanjem pred baraž.

Italijani su nam stari prijatelji, pa je tako neko od bh. navijača na tribini ostavio kratku poruku gostima: "Grazie Italia (Hvala Italija, op.a)" uz datum 06. 11. 1996.

Tog 6. novembra 1996. smo ostvarili prvu pobjedu i to protiv Italije na Koševu (2.1). Strijelci za Zmajeve bili su Salihamidžić i Bolić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prijateljska utakmica odigrana je između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije pred oko 40.000 gledatelja. Italijanski savez je preuzeo troškove, a utakmica je počela u 15 sati jer reflektori nisu radili.

Top Komentari

Plavi orkestar
Italija naš veliki prijatelji,pokazali u ratu a i poslije rata.To nikad ne smijemo zaboraviti.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi