Grbavica ponovo najposjećenija

Utakmice gledalo 12.850 navijača

Grbavica ponovo najposjećenija

Midhat Šljivak

Vikend iza nas donio je utakmice trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gledao se solidan fudbal na bh. terenima. Odigrana su i dva derbija, a na prema podacima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, šest utakmica trećeg kola privuklo je ukupno 12.850 gledalaca.

Ponovo je najposjećeniji bio stadion Grbavica. Pobjedu Željezničara nad Širokim je gledalo 5.500 ljubitelja fudbala, dok je odmah iza Grbavice po posjećenosti stadion Bilino polje, gdje je susret starih rivala Čelika i Sarajeva posmatralo 3.000 gledatelja.

Solidna posjeta je bila i u Tuzli. Trijumf Slobode nad Vitezom gledalo je 2.000 navijača domaćeg tima, a meč u Mostaru između Zrinjskog i Olimpica privukao je na tribine 1.300 posjetitelja.

Meč Krupe i Radnika je gledalo 800, a Mladosti i Metalleghea svega 250 ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

grad meč broj gledatelja
Sarajevo Željezničar - Široki 5.500
Zenica  Čelik - Sarajevo 3.000
Tuzla Sloboda - Vitez 2.000
Mostar Zrinjski - Olimpic 1.300
Krupa na Vrbasu Krupa - Radnik 800
Doboj Kakanj Mladost - Metalleghe 250

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi