Željo bez problema protiv Širokog

Premijer liga BiH

Željo bez problema protiv Širokog

Edmir Škorić

Željezničar je u derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 2:0 savladao Široki Brijeg.

Plavi su u prvom kolu osvojili bod protiv Sarajeva, pa su s 2:0 slavili na Otoci, a uvezali su još jednu pobjedu. Tim Miloša Kostića bio je bio superioran protiv gostiju s Pecare.

Od početka dinamična utakmica u Dolini ćupova Plavi su bili bolji, a prvu priliku imao je Lendrić u 24. minuti, kada je glavom pucao iz neposredne blizine, no Soldo je lako uhvatio loptu.

U 30. minuti zamalo da Plavi povedu. Bekrić je izveo korner, Miroslav Stevanović bacio se i u padu šutirao glavom, a Soldo fantastično brani, pa ostaje 0:0.

Željezničar je poveo u 37. minuti, a pogodak je postigao Ivan Lendrić. Sjajni napadač se najbolje snašao u šesnaestercu Širokog i postigaoje svoj treći premijerligaški gol u ovoj sezoni.

Bekrić je prethodno izveo korner, a Miroslav Stevanović glavom prebacio loptu u peterac Širokog, gdje je Lendrić završio posao.

Najbolju šansu za goste u prvom dijelu imao je Menalo, no Fejzić je dobro odbranio. 

Na otvaranju drugog dijela Crnov je imao šansu, opet je Fejzić dobro odbranio. Široki je mogao do izjednačenja u 60. minuti, kada je Baraban izašao sam na Fejzića, no golman Želje ponovo na visini zadatka.

Imao je potom Wagner šansu, Fejzić odbranio, na drugoj strani M. Stevanović pucao preko gola... I onda u 68. minuti sjajna akcija domaćih za drugi gol. Beganović je prebacio na lijevu stranu loptu za Lendrića, ovaj prizemno centrirao u peterac, a Nikolić loptu zakucao u mrežu.

Nekako je taj pogodak označio kraj utakmice, Široki nije više imao snage da se vrati, a Željo je mirno odradio ostatak utakmice i stigao do novih bodova.

Željezničar - Široki 2:0 (Lendrić 37, Nikolić 68)

Željezničar: Fejzić, S. Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Bekrić, Blagojević, Bevab, Beganović, Nikolić, Lendrić, M. Stevanović. 

Široki Brijeg: Soldo, Pandža, Ćorić, Krstanović, Ivanković, Baraban, Menalo, Brekalo, Lončar, Crnov, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:





Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije