Na Grbavici se pripreme privode kraju, navijači Veleža s nestrpljenjem čekaju utakmicu

Rođeni igraju protiv Colerainea

Na Grbavici se pripreme privode kraju, navijači Veleža s nestrpljenjem čekaju utakmicu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Veleža večeras igraju protiv Colerainea utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige.

Rođeni su nakon 33 godine uspjeli da ostvare plasman u Evropu, a večeras igraju protiv ekipe iz Sjeverne Irske i očekuju što bolji rezultat pred revanš meč koji se igra za sedam dana.

Poznato je da će Velež ovu utakmicu igrati na Grbavici, te je odlučeno da na tribinama može biti 5.000 navijača.

Također, navijači moraju da ispune nekoliko uslova kako bi mogli da uđu na tribine, a najvažnije je da imaju sa sobom negativan test na koronavirus.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto odlučio je da navijačima Veleža omogući besplatno testiranje kako bi bez problema mogli da bodre svoj tim na Grbavici. Postavljen je drive-in punkt na kojem se navijači Veleža testiraju i čekaju utakmicu svog kluba.

Sigurno je da navijači Veleža s velikim nestrpljenjem čekaju početak utakmice, a i na Grbavici je skoro sve spremno za meč.

Oglasi

Postavljeni su kontrolni punktovi za pregled navijača koji dođu na utakmicu, a naš fotoreporter zabilježio je nekoliko kadrova ispred stadiona.

Utakmica između Veleža i Colerainea igra se večeras od 20:30 sati i nadati se da će temperatura malo da "popusti" jer je trenutno u Sarajevu 36 stepeni po Celzijusu.

Podsjetimo, svaka osoba prilikom kupovine karte mora pokazati jednu od sljedećih potvrda:

- da je prebolovao korona virus u posljednjih šest mjeseci

- da je vakcinisan i revakcinisan

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

-da je vakcinisan u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine

- negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan brzi antigen test, ne stariji od 24 sata.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Malo nam nasih govvana na svetinji pa nam kriminalac za jednu njegovu ratu kamate jos doveo i ovu hercegovacku magarad da nam je i oni opogane. Fujjj bagro izdajnicka sto niste ostali u onoj zabiti i kamenjaru.
2 19
Asam85
Dobrodošlica za Rođene od onih koji istinski vole Želju, a vi pokažite koliko volite Velež. Mi smo sportski rivali ali respekt prije svega, pokažite to i danas na Grbavici.
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije