Grbavica uvrštena u kategoriju 2 shodno Pravilniku UEFA-e
Foto: fkzeljeznicar.ba

Odlična vijest za navijače Željezničara

Grbavica uvrštena u kategoriju 2 shodno Pravilniku UEFA-e

Endin Čaušević

FK Željezničar je danas saopštio da je klub ispunio sve zahtjeve u skladu sa Pravilnikom UEFA-e o kategorizaciji stadiona.

Shodno tome stadion Grbavica je uvršten u kategoriju 2 od strane N/FSBiH i UEFA-e. Pored toga iz Željezničara su saopštili da će u skladu sa Pravilnikom UEFA-e o kategorizaciji stadiona do 15.06. ispuniti i zahtjeve MUP-a KS koji se odnosne na osiguranje sigurnosnih uslova na Grbavici.

U skladu sa Pravilnikom UEFA-e o kategorizaciji stadiona Željezničar je ispunio sljedeće zahtjeve: Ispitivanje jačine svjetlosti refletktora i izrada elaborata, Nabavka agregata kao alternativnog izvora električne energije, Postavka dva dodatna jarbola, Izgradnja prostorije za delegata, Izgradnja područja za parkiranje automobila službenih i VIP osoba, Adaptacija ambulante, Adaptacija prostorije za doping kontrolu, Montaža čelične konstrukcije zapadne tribine, Izgradnja kontrolne prostorije, Adaptacija i izgradnja radnog područja za medije, Izgradnja TV studija, Adaptacija i izgradnja sanitarnih objekata, Izgradnja prostorije za prvu pomoć, Postavka novih stolica na sjevernoj, zapadnoj i južnoj tribini. 

Na stadionu FK Željezničar pored mogućnosti odigravanja utakmica prvog i drugog pretkola kvalifikacija Lige prvaka i Evropske lige postoji mogućnost odigravanja i kvalifikacijskih utakmica svih reprezentativnih selekcija osima A reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon posjete zvaničnika N/FSBiH iz Željezničara su uputili zahtjev da se kvalifikacijske utakmice mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine u septembru ove godine igraju na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti