Kostić: Cilj je titula, ostalo me ne zanima!

Predstavljen novi trener FK Željezničar

Kostić: Cilj je titula, ostalo me ne zanima!

U sarajevskom hotelu "Evropa" održana je konferencija za medije FK Željezničar na kojoj je predstavljen novi šef stručnog štaba Miloš Kostić. 

Radi se o 44-godišnjem slovenačkom stručnjaku koji je posljednji posao imao u Krki, a tokom dosadašnje trenerske karijere je još vodio kadetsku reprezentaciju Slovenije i bio pomoćnik u Lierseu i Crvenoj zvezdi. U svom obraćanju novinarima je najavio da će vratiti titulu na Grbavicu. 

"Kada sam došao na prezentaciju prije desetak dana vidio sam da Željezničar nije običan klub. Imao sam prezentaciju pred 14 ljudi, to znači da su stvarno ozbiljno pristupili novom projektu Željezničar i jako sretan i ponosan sam što mogu da budem dio ovoga. Ovaj projekat ne obuhvata samo prvu ekipu već i o omladinski pogon koji je mnogo bitan da klub funkcioniše na višem nivou po evropskim standardima. Moj cilj je titula, sve ostalo me ne zanima i tako ću se ponašati. Vjerujem da smo sposobni da vratimo titulu na Grbavicu. To nije samo cilj, to ćemo uraditi i s članskom karticom se priključujem velikoj porodici Željezničara i obećavam da ćemo vratiti titulu", izjavio je Kostić prisutnim novinarima. 

Kostić je naglasio da će se najviše fokusirati na svoj tim i natjerati druge da misle o Želji.

"Moj fokus je na Željezničaru. U BiH je poznato koji se klubovi nameću u borbi za prvaka, ali mi prvo moramo voditi računa o sebi. Spremamo se za utakmice i neka drugi vode računa o nama, a mi ćemo pokazati da smo spremni da budemo favoriti prvenstva."

Dodao je da se neće ustručavati koristiti mlade snage Željezničara. 

"Sigurno ćemo imati fokus na omladinsku školu, na tu saradnju, i pratit ćemo naše najperspektivnije mlade igrače. Vidjet ćemo kako na najadekvatniji način da ih uklopimo u tim, a ako budu zadovoljili kriterije, nemam nikakvih problema da im se pruži prilika." 

Na imenovanje Miloša Kostića se osvrnuo i član UO kluba Dejan Nikolić, koji je novom treneru Željezničara poručio da vrati titulu na Grbavicu.  

Vidi video!

"Nećemo odustati od svoje borbe. Svjedoci ste velikih pritisaka, bilo je načina da nas preplaše, ali pokazali smo da se ne bojimo i vjerujemo da smo našli čovjeka koji ima identično viđenje stvari kao i mi. Sa ovakvim stvarima, navijačima, infrastrukturom, imenima koji čine naše ekipu, mi se nećemo sakrivati. Mi smo glavni kandidati za titulu. Zato kažem da su se naša vizija i trenera Kostića podudarile i sada ću mu jasno reći da nam vrati titulu."

Također na konferenciji za medije je predstavljeno i sedam mladih fudbalera iz omladinske škole s kojima je potpisan profesionalni ugovor. Radi se o Anelu Šabanadžoviću, Aldinu Šehiću, Kenanu Deliću, Semiru Daciću, Kemalu Mujariću, Amiru Veliću i Amaru Beširoviću. 

Vidi video!

"Ovo je jedan svečani, historijski trenutak da predstavimo naše vrlo bitne fudbalere iz omladinske škole. To je naš bitan segment i iz ove škole iznjedrilo je puno kvalitetnih fudbalera koji danas igraju u reprezentaciji BiH i po poznatim klubovima širom Evrope. Ovo pokazuje da će rad kluba i dalje biti fokus na mlade igrače, da ćemo obratiti pažnju na njihov rad i obrazovanje u omladinskoj školi", kazao je predsjednik Mirsad Šiljak.

Svoj komentar dao je i koordinator omladinske škole Bakir Šerbo. 

Vidi video!

"Ovo predstavlja samo logičan slijed u orijentaciji kluba prema forsiranju naših mladih dječaka. To traje duže vrijeme, a ja kao šef omladinskog pogona sam veoma ponosan na sve postignute rezultate naših selekcija u posljednjih nekoliko godina. Najbolji pokazatelj rada je broj igrača koji su proistekli iz toga, počevši od Bajića, Hadžiahmetovića, Sadikovića... Danas je sa nama ovdje sedam momaka koji su svojim predanim radom skrenuli pažnju stručnjaka iz kluba i danas ih samo predstavljamo. Oni su pokazali da su budućnost kluba i nadamo se da će u dogledno vrijeme biti nosioci igre."

U ime svih talentovanih fudbalera obratio se kadetski bh. reprezentativac Anel Šabanadžović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidi video!

"Prvo bih se želio zahvaliti u ime saigrača na ukazanom povjerenje. Ovo je velika stvar za nas i motiv za bolji rad u budućnosti. Nadam se da ćemo se dobrim radom približiti prvom timu Željezničara", kazao je Šabanadžović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi