Grci imaju novog selektora!

Holanđanin stigao u Grčku

Grci imaju novog selektora!

Fudbalski savez Grčke je, čini se, riješio pitanje novog selektora.

Grci su odlučili promijenili selektora nakon što su se igrači pobunili protiv Angelosa Anastasiadisa, a iako je na stolu bilo nekoliko zanimljivih imena, uključujući ono Felixa Magatha, izbor je pao na Johna van 't Schipa.

Radi se o 55-godišnjem holandskom stručnjaku rođenom u Kanadi, koji je posljednji angažman imao u Eredivisiji vodeći PEC Zwolle, a mediji u Grčkoj pišu kako je već sinoć doputovao u Atinu.

Preostalo je, kako se navodi, da se dogovore posljednji detalji kako bi Van 't Schip mogao i zvanično preuzeti Helene, a olakšavajuća okolnost ovom stručnjaku je to što je već imao priliku raditi u reprezentaciji. Naime, u razdoblju između 2004. i 2018. godine je pomagao Marcu van Bastenu na klupi Holandije.

Posljednjih godina Grcima nikako ne ide glede rezultata. Evropski prvaci iz 2004. godine se nisu kvalifikovali za prošlo Evropsko, niti za Svjetsko prvenstvo, a ni danas u kvalifikacijama ne briljiraju. U grupi sa Italijom, Finskom, Armenijom, Lihtenštajnom i našom zemljom se nalaze na četvrtom mjestu s četiri osvojena boda.

Top Komentari

K79
Ne da se Magatu nikako da nadje angažman ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi