Grci nikako da "ugase požar": Stiže odbijenica za odbijenicom

Protivnik BiH u kvalifikacijama za EURO

Grci nikako da "ugase požar": Stiže odbijenica za odbijenicom

Admin Čaušević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine bit će nastavljene u septembru kada su na programu mečevi 5. i 6. kola.

Susreti su na programu od 5. do 10. septembra, a do tada će Grčka morati "ugasiti" požar koji je "zapaljen" porazom od Armenije rezultatom 2:3.

Grčka koja je jedan od protivnika Bosne i Hercegovine u kvalifikacionoj grupi J još uvijek nije riješila pitanje selektora. Precizinije, Helenima stiže odbijenica za odbijenicom.

Nakon što su se pojedini igrači pobunili protiv Angelosa Anastasiadisa FS Grčke (EPO) je odlučio da promijeni selektora, međutim svi dosadašnji pokušaji su propali.

Na stolu se našlo nekoliko zanimljivih imena, među kojim je i ono Felixa Magatha, ali je njemački stručnjak otpao jer je preskup za EPO.

Posljednje informacije govore da bi Helene trebao preuzeti John van 't Schip, 55-godišnji holandski trener koji je posljednji angažman imao u Zwolleu, a prethodno je radio u Australiji i Meksiku.

Pregovori s Van 't Schipom će početi sutra, a u grčkoj fudbalskoj federaciji se nadaju pozitivnom ishodu jer je nastavak kvalifikacije sve bliže i bliže.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Poslije četiri odigrane utakmice Grčka dijeli četvrto mjesto sa Bosnom i Hercegovinom. Obje selekcije su osvojile po četiri boda. Vodeća je Italija sa 12, Finska ima devet, Armenija šest, dok je Lihtenštajn bez bodova.

U petom kolu 5. septembra u grupi J igrat će Armenija - Italija, Finska - Grčka i Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn. Tri dana kasnije sastat će se Aremenija - Bosna i Hercegovina, Finska - Italija i Grčka - Lihtenštajn.

Top Komentari

konjnakvadrat
kod nas sve med i mlijeko
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi