Teška povreda zvijezde reprezentacije Grčke

Fortounisu stradalo koljeno

Teška povreda zvijezde reprezentacije Grčke

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Grčke ostala je bez jedne od glavnih zvijezda.

Fudbaler Olympiacosa Kostas Fortounis doživio je tešku povredu. Pokidani su mu ligamenti lijevog koljena i on je hitno podvrgnut operaciji.

Zvijezdu grčkog fudbala čeka dug oporavak. Van terena će biti minimalno šest mjeseci, što znači da ga nećemo gledati u oktobarskom duelu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zmajevi će Grcima gostovati 15. oktobra, a pored ovog meča propustit će i ostale kvalifikacione utakmice koje su na rasporedu do kraja godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njegov povratak na teren očekuje se tek početkom nove godine, a njegova povreda je sasvim sigurno veliki udarac za ovu selekciju, ali i za Olympiacos.

Podsjetimo, upravo je Fortounis pogodio na Bilinom polju za 2:1 u susretu koji je na kraju završen bez pobjednika (2:2).

Top Komentari

GMOKokosh
pa lijepo
1 0
konjnakvadrat
Historijska utakmica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti