Grci rutinski protiv Hrvatske

Eurobasket 2009

Grci rutinski protiv Hrvatske

Edmir Škorić

Druga utakmica na Eurobasketu donijela je Hrvatskoj poraz od Grčke (68:76). Izabranici Jasmina Repeše bili su nemoćni protiv Grka, pa sa dozom straha dočekuju i sutrašnji meč s Makedonijom.

Drugo kolo Eurobasketa u Poljskoj Hrvatska je završila porazom i veoma lošom igrom. Tek nekoliko minuta Hrvati su imali rezultatsku prednost, da bi potom glavnu riječ do kraja susreta imali Grci.

Rutinski su grčki košarkaši odradili današnji posao, a najbolje tome govori i činjenica da su u pojedinim dijelovima utakmice imali i plus dvadeset. Poslije treće četvrtine Hrvatska je zaostajala dvadeset poena, da bi u zadnjoj četvrtini "kockasti" ubacili u brzinu više. Četiri minute do kraja susreta Grci su imali samo deset poena prednosti, a potom su mogli hrvatski košarkaši doći i na manji zaostatak kada su njihovi protivnici dva-tri puta u nizu gubili loptu.

Jučerašnjom pobjedom protiv Izraela izabranici Jasmina Repeše osigurali su drugi krug, a sutra ih čeka utakmica protiv trenutno odlične Makedonije. Najbolji danas u redovima Hrvatske bio je Roko Ukić sa 15 poena.

Hrvatska - Grčka 68:76

Početne petorke:
HRVATSKA: Banić, Kasun, Kus, Rozić, Ukić
GRČKA: Zisis, Perpeloglou, Bourousis, Spanoulis, Fotsis

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.