Grčka izbacila Hrvatsku
Grci su ponovo u finalu

Francuska bolja od Španije

Grčka izbacila Hrvatsku

U finalu prvenstva Evrope za košarkaše do 20 godina, koje se igra u Hrvatskoj, igraće Grčka i Francuska. U polufinalnim utakmicama odigranim sinoć Grčka je bila bolja od Hrvatske, a Francuska od Španije.

Grčka je pobjedom protiv Hrvatske (71:56) stekla šansu da u finalu protiv Francuske brani naslov prvaka osvojen prošle godine u Grčkoj. Nikolaos Pappas je još jednom pokazao da se radi o jednom od najvećih evropskih talenata u ovom trenutku.

Bek šuter reprezentacije Grčke je upisao 23 poena i 8 skokova i ponovo je bio najzaslužniji za pobjedu svog tima. Kod Hrvatske je Mario Delaš upisao 13 poena i 6 skokova, ali je izostala pomoć ostalih suigrača.

U drugom polufinalu je bilo više neizvjesnosti. Francuska je bila bolja od Španije sa 86:83, a utakmicu su Francuzi dobili u drugoj četvrtini koju su riješili u svoju korist rezultatom 24:10. Paul Lacombe je sa 23 poena i 7 skokova bio najbolji Francuz, a Josep Franch sa 22 poena najbolji Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.