Grčki prvoligaš zainteresovan za Mersudina Ahmetovića
Prvi strijelac Premijer lige BiH iza sebe ima bogato internacionalno iskustvo, a trenutno je bez dileme jedan od najboljih napadača Premijer lige BiH

Veliki interes za napadača Sarajeva

Grčki prvoligaš zainteresovan za Mersudina Ahmetovića · Saznajemo

M. Šljivak

Iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović (32) karijeru bi mogao nastaviti u grčkoj Superligi. Iako je 32-godišnji fudbaler bio na pragu potpisa novog ugovora sa Bordo timom, SportSport.ba saznaje da bi najbolji strijelac Premijer lige na kraju mogao završiti u Grčkoj.

Ahmetović iza sebe ima odličnu polusezonu. Prvi je strijelac lige sa 13 golova, a sjajni nastupi su privukli pažnju i timova iz inostranstva.

SportSport.ba saznaje da bi Ahmetovića rado u svojim redovima rado vidjela ekipa PAS Lamije. Oni su ozbiljno zainteresovani za dolazak bh. napadača i postoji mogućnost da iskusni fudbaler karijeru nastavi u Grčkoj.

PAS Lamia je član grčke Superlige. Trenutno su na 12. mjestu tabele sa 16 bodova i napadačka pojačanja za drugi dio sezone su im neophodna.

Ahmetović je u bogatoj karijeri promijenio veliki broj klubova. Karijeru je počeo u tuzlanskoj Slobodi, a zatim je igrao u Rusiji za Rostov, Volgu i Salyut.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom je jednu sezonu proveo u kazahstanskom Zhetsyuu, da bi se 2015. godine vratio u tuzlansku Slobodu. Član Sarajeva je postao u ljeto 2016. godine i njegov dolazak na Koševo ispostavio se kao pravi potez kluba.

Ahmetoviću ugovor sa Sarajevom ističe na ljeto ove godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi