Grčkim klubovima prijeti izbacivanje iz Evrope

FIFA postavila jasan ultimatum

Grčkim klubovima prijeti izbacivanje iz Evrope

Svjetska fudbalska federacija postavila je jasan ultimatum Vladi Grčke, od koje se očekuje da u narednih deset dana aktivira takmičenje u Kupu.

Grčki ministar sporta je prošlog mjeseca suspendovao takmičenje nakon sukoba navijača PAOK-a i Olympiakosa u Solunu, a Vlada je u međuvremenu odbila aktivirati takmičenje uprkos porukama iz FIFA-e i UEFA-e.

Očito da u krovnoj kući svjetskog fudbala polako gube strpljenje, pa je Vladi Grčke postavljen uslov da vrati takmičenje u pogon u narednih deset dana, inače će grčki klubovi biti izbačeni iz Evrope.

Potražite više informacija na temu Super League:

Grčki Kup nije jedino takmičenje koje je zbog navijačkih nereda bilo suspendovano u proteklom periodu, obzirom da je zamjenik ministra sporta Stavros Kotonis prošle godine suspendovao i Superligu na sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi