"Jack Grealish je Messi sa desnom nogom"
Foto: EPA

Kakva usporedba

"Jack Grealish je Messi sa desnom nogom"

S. Grebović

Golman Aston Ville Emilio Martinez je toliko oduševljen svojim saigraček Jackom Grelishom da ga poredi čak i sa Lionelom Messijem.

Emilijano Martinez od dolaska u Villu iz Arsenala zaista blista. Ove sezone važi za jednog od ponajboljih golmana lige, budući da je imao i nekoliko "clean sheetova".

Svojevremeno je dolazio na reprezentativna okupljanja Argentine gdje je imao prilike da na djelu vidi svo majstorstvo velikog Lionela Messija kojeg je uporedio sa Jackom Grealishom.

On smatra kako njih dvojica imaju dosta sličnosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Grealish je najtalentovaniji fudbaler koga sam ikad vidio. Nikad neće izgubiti loptu. Kad krene uvek nešto napravi, šutira, asistira ili iznudi korner. Sa lakoćom prolazi po dva, tri igrača. U njemu vidim Messija sa desnom nogom. Ne možete mu oduzeti loptu, baš kao ni Leu", izjavio je Martinez za britanske medije.

Sve su glasnije priče da je sjajnom Englezu ovo zadnja sezona na Villa Parku. Navodno, Manchester United je na najkonkretniji u pregovorima, a da li će otići na Old Trafford već ovog ljeta ostaje da se vidi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi