Grealish je večeras najsretniji čovjek na svijetu

Završena gubitnička serija s prvom pobjedom Aston Ville

Grealish je večeras najsretniji čovjek na svijetu

Edmir Škorić

Jack Grealish bio je rekorder sa 20 uzastopnih poraza u Premier ligi, no večeras je došao kraj njegovoj crnoj seriji.

Grealish nije navikao osvajati bodove u Premier ligi, ali serija od 20 poraza u nizu bila je zabrinjavajuća, no večeras mu je laknulo.

Njegova Aston Villa je kao domaćin savladala Everton s 2:0 i tako u trećem kolu osvojila prve bodove po povratku u Premier ligu.

Gol odluke postignut je još u 21. minuti. Kreator pobjede bio je Jota, koji je sjajnom asistencijom izbacio Wesleyja samog pred Pickforda, a ovaj sigurno pogađa za 1:0. 

Sve do 95. minute mreže su mirovale, iako je bilo dobrih šansi, pa i okvir gola koji se tresao nakon udarca stopera Evertona Keana, a onda El-Ghazi zabija za 2:0 i ovjeru pobjede domaćina.

Everton ima fantastičan tim, ali nije uspio da izbjegne poraz na Villa Parku, a ova noć posebno je draga Grealishu, koji više nije 'gubitnik godine'.

Villi slijedi gostovanje kod Crystal Palacea, dok će Everton na Goodisonu ugostiti Wolves.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, zanimljivo da je ovo bio 203. ligaški okršaj Ville i Evertona i 74. pobjeda domaćina, dok Everton ima 76. Dueli ova dva tima najučestaliji su u povijesti engleske Premier lige.

Gol možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti