Greška stoljeća: Odbili Kanea jer su mislili da je previše bucmast

U Arsenalu se sigurno kaju

Greška stoljeća: Odbili Kanea jer su mislili da je previše bucmast

E. Čaušević, foto: EPA

Harry Kane u prethodnih nekoliko godina pokazao je da izrasta u jednog od najboljih napadača u Evropi i sada je samo pitanje kada će napustiti Tottenham, te u kojem evropskom velikanu će nastaviti karijeru.

San napadača Tottenhama dok je bio dijete bio je da zaigra u Arsenalu i bio je na korak da mu se san ostvari. Kane je trenirao s londonskim klubom, ali onda su u Arsenalu kao grom iz vedra neba odlučili da on nije dovoljno talentovan kako bi bio dio ovog kluba.

Itekako da su nekoliko godina kasnije u Arsenalu zažalili što Kane danas nije njihov igrač već član ljutog rivala Tottenhama. Nekadašnji igrač Topnika i čovjek koji je dio ljudi koji su odbili Kanea, Liam Brady, objasnio je zašto su tada donijeli takvu odluku.

"Bio je bucmast, nije bio atletski tip i mi smo napravili ogromnu grešku zbog toga. Pa, Tottenham ga je slao na posudbe u niželigaše, ali on je bio odlučan da uspije i izgradio je sjajnu karijeru. To je zaslužio. Mi smo imali pogrešno mišljenje o njemu na osnovu njegovog izgleda i napravili su najveću grešku ikad", rekao je Brady.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije