Stižu nove informacije o Neymarovoj povredi

"Lakše se diše" u Parizu

Stižu nove informacije o Neymarovoj povredi

PSG je sinoć sa 2:0 savladao Strasbourg u osmini finala Kupa Francuske. Ipak, navijači PSG-a su zabrinuti napustili Park prinčeva.

Naime, Neymar je bio prisiljen napustiti teren u 62. minuti zbog povrede, a to je učinio sa bolnom grimasom na licu.

Špekulisalo se da se ponovo radi o istoj povredi zbog koje je prošle godine završio na operacionom stolu, ali sada stižu nešto pozitivnije vijesti za sjajnog Brazilca.

Globo Esporte sada saopštava da Neymarova povreda nije ozbiljna, te da bi se Brazilac mogao vratiti "u akciju" već za 10-ak dana, što znači da bi mogao biti sprema za duel sa Manchester Unitedom u Ligi prvaka.

Naime, Neymar je sinoć napustio teren zabrinut da je ponovo došlo do povrede pete metatarzalne kosti desnog stopala, zbog koje je prošle godine morao pauzirati tri mjeseca.

Međutim, posljednje informacije govore da situacija ovaj put nije tako ozbiljna, te da Brazilac najvjerovatnije neće morati na novu operaciju, prije svega jer sinoćnja povreda nije uticala na "šaraf" koji mu je ugrađen u stopalo prošle godine.

PSG planira odmarati svoju zvijezdu sljedećih 10 dana, nakon čega će njegovo stanje biti ponovo procijenjeno, a tada će biti odlučeno i da li Neymar može na teren bez dodatnog tretmana.

Top Komentari

Argentario
Boli ga kurac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi