Griezmann je rastužio Atletico Madrid, ali u jednom klubu ne mogu biti sretniji

Zaradit će ogroman novac

Griezmann je rastužio Atletico Madrid, ali u jednom klubu ne mogu biti sretniji

A. Čaušević

Antoine Griezmann će nakon pet godina napustiti Atletico Madrid. Svjetski prvak iz Rusije sa reprezentacijom Francuske je svoju odluku saopštio jučer.

Iako je prošlog ljeta potpisao ugovor do 2023. godine vrijedan 23 miliona eura po sezoni odlični ofanzivac je odlučio da napusti Jorgandžije.

"Bilo je ovo pet nevjerovatnih godina, hvala vam mnogo na svemu. Nosim vas u mom srcu", rekao je Griezmann u emotivnom videu u kojem se oprostio od madridskog kluba.

Ovaj 28-godišnjak nije otkrio gdje će nastaviti karijeru. Poznato je da će biti aktivirana otkupna klauzula što će posebno obradovati čelnike Real Sociedada.

Klauzula za otkup Griezmanna od 1. jula iznosi 120 miliona eura, a Baskijcima će pripasti 20 %, odnosno 24 miliona eura što je pravo bogatstvo uzimajući u obzir budžet ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski reprezentativac je prošao omladinske selekcije Real Sociedada, klub je napustio 2014. godine u transferu vrijednom 30 miliona eura. To znači da će dvostruki prvak Španije na ovom igraču zaraditi čista 54 miliona eura!

Sve upućeje na to da će Griezmann koji je s Atleticom osvojio tri trofeja te igrao finale Lige prvaka potpisati za Barcelonu. Međutim, nije isključeno da završi i u nekom drugom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi